11:00

Lilla Torg FF

Referat: AIF Barrikaden - Lilla Torg FF

Startelvan: Linus F – Frmas, Naim, Athiar, Ammar – Ameer, Christoffer Josefsson (ny), Maksym, Sizar – Hkmat, Jona

Avbytare var Linus J som kom in efter 23 min som innermittfältare där han tillbringade c:a 35 min för att efter c:a 10 min vila avsluta som innerback sista 22, Christian som kom in som anfallare efter 23 min, gick ner som högerback efter paus och därefter spelade några min som mittback innan han byttes ut 22 kvar, och Henke som spelade sista 20 som anfallare.

Till att börja med kan man konstatera att förutsättningarna för fotboll var tuffa, 28-29 grader redan så här tidigt på dagen och därtill en relativt vattentung plan efter nattens myckna regn. Med tanke på detta höll båda lagen tempot uppe förvånansvärt väl ända fram till slutsignalen. Som tur var var domaren så förståndig att han blåste av för vattenpaus mitt i båda halvekarna.

Eftersom Lilla Torg (i fortsättningen benämnda LT) inte började sitt A-lagsseriespel förrän nästa helg befarade vi att de skulle komma med ett rent A-lag och så blev det. De tog det som vilken A-lagsmatch som helst med A-lagstränare på plats och samling redan vid 9.30-tiden.

Vi gjorde en riktigt, riktigt bra första halvlek och hade också matchens första heta målchans redan i den 3:e min när Ameer snyggt spelade fram till Jona som i halvfritt läge fick på ett bra skott men som tyvärr tuschade en LT-spelare och gick till hörna. I den 5:e min var det dags för LT:s första målchans men den helt fria spelarens lobb över en utrusande Linus gick också någon decimeter över målet. Istället kom deras ledningsmål i den 7:e min på ett inlägg som förvaltades väl av en framrusande LT-spelare.

I den 14:e min hade vi en bra chans att kvittera när Maksym slog en frispark som Christoffer fick huvudet på i bra läge men där målvakten räddade. I den 24:e och 27:e min gjorde sedan LT mål på två riktiga långskott – det första ett inte alltför hårt skott från högerkanten som dalade ner i krysset, det andra en riktig kanon från vänsterkanten i bortre hörnet. Ameer fick under den här perioden så nära till en riktig bicycleta men fick inte något rent tillslag – kunde blivit ett vackert mål.

Därmed 0-3 alltså men vi fortsatte spela bra och i den 34:e min fick vi en synnerligen välförtjänt reducering. Hkmat blev fälld någon meter utanför straffområdet och tog själv frisparken och sköt ett lite lurigt skott längs marken som rörde en LT-spelare och ställde målvakten lite.

I andra halvlek kom LT efter en något trevande start i anfallsvåg efter anfallsvåg på ett sätt som man på förhand befarat skulle ske redan från matchens 1:a minut. Mellan 53:e och 70:e matchminuten hade de 9-10 klara målchanser varav minst hälften rena frilägen. Linus fick nu en svettig period och gjorde många räddningar men samtidigt ska sägas att deras avslut verkligen inte alls var i nivå med spelet i övrigt. Dock gjorde de två mål i den 53:e resp. 65:e min och därmed var alltså ställningen 1-5.

När en pigg Henke kom in på topp i den 70:e min kom vi in i matchen igen och hade lika mycket av spelet och fler heta chanser än de. Fr.a. Henke och Sizar tog sig fram väldigt bra på högerkanten. Vi hade en bra målchans i 73:e min. Därefter hade LT en bra målchans i den 82:a men sedan hade vi de två sista. I den 84:e min fick vi till ett verkligt fint anfall som verkligen var värt ett bättre öde. Frmas slog från backlinjen en lång välplacerad passning till Henke som med huvudet förlängde den till Sizar på kanten som i sin tur slog ett fint inlägg till Ameer som kom rusande och sköt ett välplacerat skott som såg ut att gå in men gick i insidan av bortre stolproten och sedan längs mållinjen innan en LT-spelare fick undan den. I den 90:e min avslutningsvis slog Henke ett fint inlägg från högerkanten där Ameer på nytt kom farande på andra kanten men fick nicken någon halvmeter över.

Det kan kanske förefalla märkligt att säga detta efter en 1-5-förlust och dessutom med nedanstående statistiksiffror men jag menar att vi gjorde en strålande insats mot detta A-lag från toppen av div 5. LT var oerhört överlägsna i mitten av 2:a halvlek men under resten av matchen var vi lika bra som dem. Om man dessutom betänker att vårt lag var sammansatt av spelare som i vissa fall inte ens kände varann till namnet växer insatsen ytterligare. Förvånansvärt nog hittade spelarna oftast varandra bra ändå. Alla visade också en otroligt bra inställning också och kämpade ”till sista blodsdroppen”. En helt fantastisk sak var att de (väl?) inte gjorde ett enda mål på fasta situationer trots att de var överlägsna såväl i längd som vikt.

Statistik: Hörnor: 4-8 Avslut på mål: 5-11 Avslut utanför: 5-15